Land van herkomst:
Italië
Productiegebied:
Apulië, Salento-Mandurië, 150-250 boven de
zeespiegel
Productie per hectare:
4500 planten per hectare
Leeftijd wijngaarden:
15-40 jaar
Kleur:
Intens rood met granaatrode hints
Rijping:
Na de gisting wordt de wijn in Franse durmast houten vaten
met een gemiddelde toasting waar de malolactische gisting
plaatsvindt en hier rijpt de wijn 6 maanden. Dan wordt hij gebotteld en rijpt 4 maanden in de fles.
Druivensoort:
Nero di Troia
Land:
Zand en klei – kalkrijk
Vinificatie:
Ontstelen van de druiven en maceratie bij 4/5° C
gedurende 36 uur. Alcoholische gisting bij een gecontroleerde
temperatuur.
Geur/smaak:
Intens en persistent met harmonische gekruide tonen,
zacht en persistent smaak met een lange goed evenwichtige tannine.
Alcoholgehalte:
14,5% Vol.
Bijpassende gerechten: Gebakken en geroosterd vlees, droge kazen.
Serveren bij 18/20°C decanteren voor het serveren
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.