Land van Herkomst:
Italië
Productiegebied:
Salento
Productie per hectare:
Kg 9000 – 12000kg
Leeftijd wijngaarden:
15 jaar
Kleur:
Rood met robijnrode reflecties
Rijping:
4 maanden met Franse durmast en 3 maanden op fles
Druivensoort:
Negroamaro
Bodem:
Klei-kalkrijk
Vinificatie:
Ontstelen van de druiven en eerste maceratie zonder
gisting bij 4°-5° C gedurende 48 uur. Daarna, inseminatie van gisten en gisting met maceratie tot het einde van de gisting zelf voor zachte persing, malo-lactische gisting.
Geur/smaak:
Vol en karakteristiek met rood fruit gemengd met
kruidige noten
Alcoholgehalte:
14% Vol.
Bijpassende gerechten:
Rood vlees maaltijden, eend met appelstroop, biet met vierseizoenen peper en oude kaas.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.