9,95

Doos bestellen

Tagaro Locorotondo D.O.P.

Bekijk ook deze overheerlijke wijnen

Land van Herkomst:

Italië

Streek:

Puglia, Apulië, Locorotondo, Itria-vallei

Wijnhuis:

Tagaro

Kwalificatie:

D.O.P.

Druivensoorten:

65% Verdeca, 30% Bianco d’Alessano en 5% Minutolo

Wijn:

Witte wijn

Leeftijd wijngaarden:

20-35 jaar

Kleur:

Lichtgeel met groene hinten

Serveertemperatuur:

8 – 10°C

Grondsoorten:

Rood, klei en kalkrijk

Vinificatie:

Ontstelen van de druiven en verlaging van de temperatuur bij 6°/8° en maceratie gedurende 12 uur, zachte persing van de druif, statisch decanteren van de most en alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur van 16°/18° C.

Wijn/spijscombinaties:

Perfect bij risotto, visgerechten, zachte kazen

en wit vlees.

Over dit gebied van dit wijnhuis:

IN HET HART VAN PUGLIA, OP EEN PAAR KILOMETER VAN BARI, DE HOOFDSTAD VAN DE PROVINCIE, LIGT EEN VAN DE MEEST FASCINERENDE EN VEELZIJDIGE GEBIEDEN VAN ONS LAND, DE ITRIA-VALLEI.

In een ecosysteem van droge stenen muren, trulli en landelijke landschappen slaagt dit land er met zijn ontwapenende eenvoud in om iedereen buiten adem te laten; die er altijd heeft gewoond, want elke dag is een ontdekking, maar vooral die deze betovering voor het eerst tegenkomt.

De veelzijdigheid van de Itria-vallei word getoond in elk moment en in elk seizoen.

In de zomer baadt de brandende zon wijnstokken, knoppen en gedachten; in de winter maakt de zachte sneeuw zielen en landen witter en zuiverder, in de lente exploderen bloemen en vruchten in een harmonie van kleuren en smaken, in de herfst is alles gekleed in oranje en goud, met melancholie en poëzie. Hier ademt elk seizoen, ruikt lekker, heeft een andere geur: de geur van een magnetisch land, een kruispunt van vitale energieën en herinneringen die je een leven lang zullen vergezellen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tagaro Locorotondo D.O.P.” te beoordelen