45,85

Doos bestellen

Hiedler Grüner Veltliner Maximum

Bekijk ook deze overheerlijke wijnen

Herkomst:

Oostenrijk

Streek:

Langenlois, Kamptal

Producent:

Ludwig Hiedler       

Classificatie:                        

Qualitätswein trocken  

Bodem:

löss, beste delen uit de oudste  wijngaarden.

Thal, Kittmannsberg, Schenkenbichl, Hasel.

Druivenras:

100% grüner veltliner  

Biologisch:

Nog niet, wel hard op weg naar deze werkwijze.  Zowel insecticiden als pesticiden zijn bijna uitgebannen. Ook wordt er uitsluitend organische mest gebruikt.  

Vinificatie:

Er wordt 20 hl per ha geoogst. De langzame vergisting  geschiedt op 23°C met natuurgist. Geen filtratie.

Houtlagering:

12 maanden  rijping op de fijne lie in grote foeders van acaciahout.  

Serveertemperatuur:

11°C en het liefst karafferen.  

Smaakomschrijving:

Volle intens romige smaak, mooie  zuurgraad en prachtig in balans. Het potentieel van de wijn is zo  goed dat het jaar rijping op het acaciahout de wijn laat opbloeien.  Alles wat grüner veltliner heeft komt hier samen in smaak en plezier.  

Kenmerken:

Categorie: intense monumentale, complexe witte wijn.

Het onuitwisbare karakter van een bodemstructuur.  

Wijn-spijs suggestie:

Gerecht op zich, maar komt het beste  tot zijn recht bij volle, kruidige stevige vis- en wit vleesgerechten.  

Informatie producent:

Het wijngoed van de familie Hiedler is  traditioneel geworteld in Langenlois in het Kamptal, ten  noordwesten van Wenen. Ludwig Hiedler sr. werkt samen met zijn  zoons Ditmar en Ludwig junior die sinds jaargang 2018  verantwoordelijk is voor de vinificatie. Het Kamptal telt ongeveer  4200 hectare en is hiermee één van de kleinste, maar intensiefst  bebouwde wijnbouwgebieden. De grüner veltliner is het meest  aangeplante druivenras. Deze wijnen kunnen goed rijpen, dat is  mede te danken aan de goede zuurgraad. De wijngaarden van  Hiedler liggen op de beste locaties in Langenlois. Hier overlappen  twee klimaatzones elkaar. Gedurende de dag komt er een warme  luchtstroom uit het zuiden. In de nacht geeft een koele stroming de  druiven weerstand en spanning. De 30 hectare zijn voor ruim de  helft beplant met grüner veltliner, riesling en sauvignon blanc zijn  aangeplante variëteiten. Natuurlijk worden hier ook rode wijnen  gemaakt. De rassen zweigelt en blauburgunder zijn hiervoor het  belangrijkst. Ludwig Hiedler is een man die luistert naar de druif én  de bodem. De wijnboer maakt de wijn, beslist waar en wat hij  aanplant en is verantwoordelijk voor de opvoeding. Als hij dit doet  met zijn hart, dan proef je dit terug in de wijn.   

Algemeen:

Districtus Austriae Controllatus Weingut Hiedler is lid van Traditionsweingüter Österreich  

Onderscheiding:   

Finalist 26e Proefschrift Wijnconcours 2014

CATEGORIE

Complex, Intens

DRUIFRAS

100% grüner veltliner

PRODUCENT

Ludwig Hiedler

SERVEERTEMPERATUUR

11 graden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hiedler Grüner Veltliner Maximum” te beoordelen