33,40

Donkere kleur met intens aroma cassis, bramen strijden om voorrang. Kruidige indrukken en rijpe fruittonen mineralig en volle harmonische afdronk. Sappig en vooral plezier.

Doos bestellen

Krug Die Versuchung Rot

Bekijk ook deze overheerlijke wijnen

Land van Herkomst:

Gumpoldskirchen, Niederostereich, Oostenrijk

Wijnhuis:

Krug Gustav

Druivenras:

50% cabernet sauvignon 25% zweigelt en 25% blauwer burgunder

ClassificatieQualitätswein aus  Österreich Thermenregion 

Bodem:

De wijngaarden zijn opvallend groen, de bodem is vitaal door gebruik van kippenmest en het losmaken ervan. Ook koelt de bodem moeilijk af door de vele thermen en bronnen.

Druivenras:

50% Carbenet Sauvignon, 25% Zweigelt,25% Pinot Noir

Vinificatie:

Traditioneel

Houtlagering:

Deels vergisting op 225 liter barriques.

Serveertemperatuur:

16°C

Graag decanteren een uur van te voren

Smaakomschrijving:

Donkere kleur met intens aroma cassis, bramen strijden om voorrang. Kruidige indrukken en rijpe fruittonen mineralig en volle harmonische afdronk. Sappig en vooral plezier.

Smaakprofiel:

Strak,Filmend

Smaakgehalte:

Fris en Rijp .

Kenmerken

Categorie: aromatische, volle, stevige rode wijn

 

De parel van de Thermenregio

Wijn-spijs suggestie:

Heerlijk bij wildgerechten maar ook pasta met paddenstoelen en gorgonzolasaus.

Informatie producent:

De familie Krug begon in 1905  met het maken van wijn in Gumpoldskirchen. Gustav Krug en zijn vrouw leiden naast hun werkzaamheden in het wijnbedrijf van 34 hectare een restaurant “Altes Zechhaus” (heurigen) en een hotel. Gustav ambitie is om de absolute top in rode wijnen te maken. Zijn cuvées als “Die Versuchung” en “Privat” zijn hiervan een goed voorbeeld.

Gustav heeft een voorliefde voor bijzondere etiketten en flessen met grotere inhoud. Jeroboams en Methusalems zijn veel gevraagd. 

AlgemeenDe Thermenregio het gebied ten zuiden van Wenen en is het zuidelijkst district van Niederostereich en grenst in het oosten aan Burgenland. Er wordt voor 80% witte wijn gemaakt. Waarbij de typische regionale rassen zierfandler en rotgipfler het meest bekend zijn. De zomers zijn hier warm met 30°C. en meer en in de winter zelden kouder dan 

Traditioneel met deels vergisting op 225 liter barriques.De familie Krug begon in 1905  met het maken van wijn in Gumpoldskirchen. Gustav Krug en zijn vrouw leiden naast hun werkzaamheden in het wijnbedrijf van 34 hectare een restaurant “Altes Zechhaus” (heurigen) en een hotel. Gustav ambitie is om de absolute top in rode wijnen te maken.De Thermenregio het gebied ten zuiden van Wenen en is het zuidelijkst district van Niederostereich en grenst in het oosten aan Burgenland. Er wordt voor 80% witte wijn gemaakt. Waarbij de typische regionale rassen zierfandler en rotgipfler het meest bekend zijn.

CATEGORIE

Geprononceerd, Krachtig, Vol

CLASSIFICATIE

Qualitätswein aus Österreich

DRUIFRAS

50% cabernet sauvignon, 25% zweigelt en 25% blauwer burgunder

GEBIED

Gumpoldskirchen

PRODUCENT

Gustav Krug

SERVEERTEMPERATUUR

16 graden

VOLUME

75cl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Krug Die Versuchung Rot” te beoordelen